Life\Work Design in de praktijk: mijn klanten

Mijn klanten zijn vooral hoog opgeleide professionals. Die bewust vorm en sturing willen geven aan hun levensloopbaan. En bereid zijn om daarin te investeren, zowel materieel als immaterieel.

Het zijn met name ambitieuze, hoger opgeleide dertigers, begin veertigers die worstelen met de vraag “hoe verder in mijn carrière?”. Ik leer hen om zelf het werk te vinden of te creëren dat optimaal bij hen past, zodat zij hun ambities kunnen realiseren. Terwijl ze ook privé in balans zijn.

Bijvoorbeeld Lian (39 jaar):

Tijdens mijn zwangerschapsverlof gaf mijn manager aan dat mijn adviseursfunctie binnen de bank zou wijzigen naar een functie zonder klantcontact. Omdat ik me afvroeg of deze verandering wel goed voor me zou zijn, stelde mijn manager voor dit te gaan onderzoeken. Ik vond het een moeilijke opgave: als net je kind geboren is, slaat de balans tussen werk en gezin even sterk door naar gezin.

Toch heb ik de trainingsweek van Life\Work Design gevolgd. Lees Lian’s  ervaringen 

 

 

Wanneer klanten kiezen voor Life\Work Design

 

Klanten kiezen voor Life\Work Design om bijvoorbeeld hun sterke kanten te ontwikkelen en ambities te realiseren. Of om nieuwe wegen in te slaan na een sabbatical of een periode van burn-out.

Klanten komen bij Life\Work Design met vragen en behoeften als:

  • Ik heb behoefte aan een coach die mij kan helpen om inhoud te geven aan mijn nieuwe functie en een stap te maken van taakgericht werken naar meer beleidsmatig werken.
  • Ik wil balans tussen mijn werk en privé. En wat zijn mijn drijfveren en in hoeverre passen die bij wat ik nu doe?
  • Ik wil de dingen waar ik goed in ben uitbuiten. Ik vraag me af waar dat eventueel nog meer zou kunnen, anders dan bij mijn huidige werkgever.
  • Ik ben redelijk tevreden over mijn baan, maar ik wil een keer iets anders doen. Ik weet alleen niet wat. Ik vraag me af welke competenties ik nog meer kan inzetten in ander werk of in een andere opdracht.  
  • Ik doe de dingen waar ik goed in ben, maar ik vind dat allang niet leuk meer en kom ’s avonds moe thuis. Hoe krijg ik het plezier terug in mijn werk?  
  • Ik wil onderzoeken wat mijn volgende stap moet zijn: leidinggevende of in een staffunctie blijven?  

 

Zo vroeg Randy zich af of de richting organisatieadvies de richting is die hij in wil slaan.  Als resultaat van de training geeft hij aan:

Marlene heeft mij tijdens de training Life\Work Design enorm op weg geholpen om een beter beeld te krijgen van waar ik naar toe wil en hoe ik dit kan bereiken. Ik heb nu veel beter inzicht gekregen in de dingen die voor mij belangrijk zijn, de onderliggende waarden van mijn persoonlijke drivers. Niet alleen zakelijk, maar ook privé.”

Randy van Uffelen , Informatieanalist, KPN / Yacht  

 

Zo dacht Petra dat ze mogelijk iets heel anders moest gaan doen. Of maar moest accepteren dat haar werk lang niet altijd leuk kon zijn. Door de training Life\Work Design kwam Petra tot heel andere bevindingen.

De beste stap in mijn carrière!

Na een aantal jaren werkervaring bij verschillende werkgevers wist ik nog steeds niet wat ik wilde. Ik was niet gelukkig met mijn baan, maar wist ook echt niet wat ik anders moest gaan doen. Via mijn bedrijf kwam ik in aanraking met Life\Work  Design. Ik had me opgegeven voor een incompany workshop met aansluitend een aantal uren persoonlijke begeleiding. Met behulp van Life\Work Design ben ik er op een creatieve en professionele manier achter gekomen waar mijn kracht ligt, wat ik leuk vind en hoe ik dat kan combineren met mijn werkervaring, kennis en kunde. Ik werd me er ook van bewust dat het werk wat ik deed me heel goed lag, maar dat ik het anders moest organiseren.

Ik ben op 1 januari 2007 voor mezelf begonnen als zelfstandig jurist. Sinds dag 1 ga ik met plezier naar mijn werk. Ik heb leuke opdrachten bij leuke gemeenten. Het was zonder twijfel de beste stap in mijn carrière!

Petra Tummers www.meestertummers.nl 

 

En zo wilde Jacobiene na dertien jaar voor de kinderen gezorgd te hebben wel weer de arbeidsmarkt op.

“Na dertien jaar thuis voor onze dochters te hebben gezorgd, wilde ik heel graag weer de arbeidsmarkt op. Maar ik wist totaal niet waar ik zou moeten beginnen, waar mijn interesse ligt of wat ik graag zou willen doen.

Al zoekende kwam ik op de site van Life\Work Design. De manier waarop Marlène zich daar profileerde sprak mij enorm aan en al meteen het eerste contact gaf een goed en vertrouwd gevoel.

Ik gaf me op voor de driedaagse training “Bouw je ideale loopbaan” en…super; wat een ervaring om die training te volgen.

Overweldigend hoeveel positieve feedback ik kreeg. Opeens kwamen er allemaal kwaliteiten naar voren waar ik me eerder niet bewust van was.

De training kent een goede opbouw en met de thuis uit te werken opdrachten ben je bezig om steeds meer uit te filteren welke zaken je aanspreken, je interesse hebben en waar je goed in bent. Dat is heel verhelderend!

Na de drie dagen wist ik dan ook heel duidelijk wat mijn toekomstdroom is; casemanager zijn.

Eerst begin ik met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ondertussen ben ik begonnen als vrijwilliger bij het Hospice, want ook bij dat werk ligt mijn hart. Daar ben ik dankzij de cursus achter gekomen.

Een hele nieuwe start, waar ik zonder de hulp van Marlène nooit op uit was gekomen.”

 

Jacobiene ten Berge (38 jaar)

 

 

Wanneer organisaties kiezen voor Life\Work Design

 

Mijn klanten werken vaak bij organisaties die bewust willen investeren in hun medewerkers. En de talenten van hun medewerkers optimaal tot hun recht willen laten komen. 

Zo kiezen organisaties voor Life\Work Design training en coaching:

  • als ze op zoek zijn naar individuele loopbaanbegeleiding voor een medewerker die niet lekker functioneert of niet “op zijn plek zit”;
  • als er behoefte is aan individuele coaching van medewerkers, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun nieuwe functie;
  • als medewerkers effectiever en beter moeten gaan functioneren;
  • als er behoefte is aan outplacement voor “vastgelopen” medewerkers of in het kader van een reorganisatie.

 

Lees hier meer over de organisaties die graag gebruik maken (of maakten) van het aanbod van Life\Work Design training en coaching.

 

Wilt u als organisatie kennismaken met de diensten van Life\Work Design? Graag kom ik naar u toe om in een vrijblijvend gesprek uw behoeften in kaart te brengen en met elkaar van gedachten te wisselen over een passend aanbod. Bel (0575-544588) of e-mail me (marlene@lifeworkdesign.nl) voor het maken van een afspraak. Als u dat prettig vindt, kunt u ter oriëntatie ook eerst telefonisch uw vragen aan me voorleggen.  

Wil jij als professional gebruik maken van de diensten van Life\Work Design? Neem contact met me op. Telefonisch (0575-544588) of via e-mail (marlene@lifeworkdesign.nl) Je kunt je natuurlijk ook abonneren op mijn e-zine . Dan krijg je wekelijks tips en ideeën om het maximale uit jouw loopbaan te halen.

 

Interessant? Deel het met anderen: